« обратно към: Ваксини

29 ноември 2011

Причиняват ли ваксините аутизъм, или не?

Досега Федералният съд за увреждания от ваксини в САЩ е присъдил обезщетения в 83 случая на аутизъм, свързан с ваксинации.

 

Правителствената програма тихомълком плаща обезщетения на увредени от ваксини деца с аутизъм в продължение на две десетилетия, но продължава отрича връзката ваксини-аутизъм.

SafeMinds прозовава за незабавно разследване от страна на Конгреса.

В продължение на 20 години федералното правителство публично отрича връзката ваксини-аутизъм, докато в същото време Програмата за обезщетяване на увреждания от ваксини (VICP) е изплащала обезщетения за увредени от ваксини деца с мозъчни увреждания, епилепсия и аутизъм.

Ново разследване, основаващо се на достоверни правителствени източници, променя коренно ситуацията в дебатите „ваксини-аутизъм”.

Разследването разкрива, че значителен брой деца, обезщетени за увреждания от ваксини, са с аутизъм и че подобни случаи са регистрирани от 1989 година насам, годината на учредяване на VICP.

Изпълнителният директор на SafeMinds Лин Редууд коментира:

„Това проучване променя драматично посоката на дебатите за аутизма и ваксините. въпросът вече не е ‘Могат ли ваксините да причиняват аутизъм?’ Отговорът на този въпрос е ясен. Сега ние питаме ‘Колко от случаите на аутизъм са причинени от ваксини и как ще предотвратим нови увреждания занапред?’ ”

Правителството потвърди, че ‘не е проследявало специално’ аутизма сред уврежданията от ваксини.

Отговорът, който SafeMinds дава на това е, че да не търсиш е най-лесният начин да не откриеш нещо.

SafeMinds призовава за незабавно провеждане на федерално разследване на механизмите на увреждане при тези деца в стремежа да бъдат предпазени други деца от подобни увреждания и за инициирани от Конгреса реформи във VICP.

Научно проучване разгледа случаите на увреждания от ваксини, в които VICP е присъдила финансово обезщетение. Това беше публикувано днес (10 май 2011 – бел. прев.) в Pace Environmental Law Review. Проучването изследва близо 1300 случая на деца с мозъчни увреждания в резултат от ваксини, в които ищците споменават в съдебните си искове за аутизъм, симптоми на аутизъм или разстройства, свързвани обикновено с аутизъм. Докладът съобщава, че само в 21 случая реално се споменава „аутизъм или симптоми, наподобяващи аутизъм”. Впоследствие изследователите са идентифицирали и са се свързали с други 150 обезщетени семейства, за да проверят дали техните деца имат аутизъм. Те са успели да разкрият нови 62 случая (с над 40% повече от тяхната извадка) от общо 83-те вече случаи на аутизъм. В 39 случая (47%) аутизмът е бил потвърден без за това да са съобщавали родителите.

Федералното правителство нарече аутизма „спешен случай за националното здравеопазване”, който засяга 1 на всеки 110 деца и струва на страната милиарди долари всяка година. Ако някаква част от случаите на аутизъм са причинени от ваксини и съществуват данни, че чиновниците „са гледали в друга посока”, това повече не може да бъде толерирано. Скорошен опит на VICP да отхвърли повече от петте хиляди (5000) случая, представени им от „Omnibus Autism Proceedings”, е повече от съмнителен в светлината на новите разкрития, базиращи се на собствените им – на VICP – регистри.

SafeMinds призовава Конгреса да проведе пълно разследване на VICP – единствената инстанция, пред която родителите могат да предявят претенциите си за увреждания на техните деца от ваксини.

 

Оригиналната статия може да прочетете ТУК.

 

източник: http://homeohelp.eu/en/articles/384-prichinyavat-li-vaksinite-autizam-ili-ne.html

Нагоре