« обратно към: Хомеопатията днес

13 април 2019

Хомеопатия при храносмилателни смущения - Световна седмица на хомеопатията 2019

В съвремието ни, независимо дали ядем, за да живеем или живеем, за да ядем, всеки страда от храносмилателни смущения. Това може да са киселини, леки неразположения, диария, язви на стомаха, кървене от ректума и др.

Проблемите на храносмилателната система създават дискомфорт и неудобство в ежедневието ни и също така сигнализират, че здравето ни е извън баланс и тялото има нужда от незабавно подпомагане.

Повечето гастроинтестинални инфекции се повлияват успешно с хомеопатия.

Тя е чудесно решение за храносмилателни смущения от всякакъв тип. Създадените на природна основа хомеопатични препарати не само помагат за отстраняването на проблема, но и премахват дълбоката причина за появата му.

Когато се стигне до смущения на храносмилателната система, хомеопатията е предпочитаният метод за много хора. Ако има някакви странични ефекти, те са пренебрежими и това е една от причините да може да се използва на всяка възраст. Хомеопатията въздейства не само на проявените физически симптоми, но и балансира цялостното състояние на организма – на физическо, ментално и емоционално ниво.

Хомеопатията е подходяща за всич­ки възрасти и всички житейски пери­о­ди. Тя е много естествен и нежен на­чин да се подкрепя здравето.

 

КАКВО Е ХОМЕОПАТИЯ

Хомеопатията е ефикасна алтернативна тера­пия, въз основа на стройна и логична научна система, която съдейства за възстано­вяване на здравето, като подпомага естестве­ната спо­собност на тялото и ума да се само­лекуват. Счита се, че всички симптоми в със­тояние на болест са проява на дисхармония в човека и затова хомеопатията лекува отделния индивид, а не неговата болест.

През 1796 г. немският учен и лекар Самуел Ха­неман открил различен подход за лечение на болните, който нарекъл хомеопатия (от гръц­ките думи, означаващи „подобно страда­ние”). Той установил, както и Хипократ 2200 години по-рано, че има два подхода в лечението – въздействие с противоположното и въздействие с подобното.

Да вземем един случай на изгаряне. Методът на конвенционалната медицина би третирал това състояние чрез лекарства или мехлеми, които да облекчат болката, да охладят и обезчувствят мястото, противоположно на усещането за парене, което се появява при изгарянето.

При метода на подобието, т.е. при хомеопатичната терапия, на пациента се дава малка доза хомеопатичен препарат, например Cantharis или Causticum, направени от вещества, които в материален вид могат да причинят подобни на изгаряне симптоми (болка, зачервяване, раздразнение и мехури) в здрав индивид. Може да звучи изненадващо, но това ще реши проблема с изгарянето бързо и ефикасно.

Хомеопатичната терапия е напълно безопасна и без странични ефекти, като в същото време дава отлични и трайни резултати.

При правилно приложение хомеопатичните препарати нямат странични ефекти. Те не водят до пристрастяване и не пречат на действието на конвенционалните лекарства.

Винаги е препоръчително да сте под грижата на квалифициран хомеопат. Той ще Ви опре­дели хомеопатичен препарат, който съответ­ства на цялостната Ви индивидуална картина.

Тази брошура трябва да се използва единствено с информационна цел и не е предназначена да служи като заместител на каквато и да е здравна консултация от Вашия лекар или друг професионалист в областта на здравето. Ако имате съмнения за здравословен проблем, свържете се незабавно с квалифицирано лице.

Махатма Ганди: “Хомеопатията е най-напредничавият и прецизен метод за нежно и щадящо лечение”

Нагоре