2015
28
дек

Хомеопатична помощ при измръзвания

Минусовите температури през зимата крият опасност от измръзвания. На тях са подложени не само занимаващите се със зимни спортове и туристите, но хилядите хора, работещи на открито, при които срещата със студа е ежедневие. Измръзванията могат да бъдат с различна тежест в зависимост от продължителността на излагането и силата на студа. В началото замръзналите части са безчувствени, после побеляват и накрая стават мораво сини. Положението може да се влоши, ако започнем силно да разтриваме замръзналото място. По-добър резултат дава лекото масажиране със сняг, което ще помогне за възстановяване на местното кръвобращение. Пострадалият не трябва изведнаж да попадне в силно затоплено помещение, а е необходимо да се осигури умерена топлина при възстановяването.

16
юли

Хомеопатична помощ при ужилвания от насекоми

Ужилванията от насекоми могат да имат различна тежест за пострадалия, в зависимост от техния причинител. При по-тежките случаи е необходимо да се потърси медицинска помощ. Понякога това не може да стане веднага и ние трябва винаги да имаме под ръка някои важни хомеопатични лекарства. Те се прилагат в разреждания 6, 30 или 200 с - като колкото по-високо е разреждането, толкова по- бързо и продължително въздейства. Броят на повторенията зависи ит състоянието. Ако след подобрение отново започне влошаване лекарството трябва да се повтори.

2014
03
фев

Хомеопатични средства при простуда,настинка, кашлица и грип

След много години хомеопатична практика смятам, че няма нищо по-просто от лечението на ежегодно настъпващите с нас простуди и грипове.

2013
15
ок

Хомеопатично лечение на болки в ушите

Болките в ушите - острите отити - често са последици от остри вирусни заболявания на горните дихателни пътища.

30
ав

Хомеопатично лечение на стомашно-чревни разстройства (летни диарии)

Напоследък много хора се оплакват от стомашно-чревни разстройства с повръщане или диария. Често причината не е изяснена - простуда от преохлаждане в горещините, хранително отравяне или остро вирусно заболяване. Понякога традиционните средства не помагат и това може да доведе до сериозни проблеми свързани с обезводняване и отслабване на организма.

03
юли

Хомеопатично лечение при проблеми със зъбите

Може да ни заболи зъб в най-неподходящ момент, когато не е възможно да намерим зъболекар. За такива случаи трябва да предвидите в хомеопатичната си аптечка за спешна помощ някои важни лекарства. Ако сте преценили добре състоянието си те ще помогнат бързо и трайно.

29
ап

Хомеопатично лечение при проблеми със слънцето

Слънцето става все по-силно. Много от нас нямат навика да носят шапка. Прекомерното излагане на пряка слънчева светлина е най-често срещано при излети в планината или на морския бряг.

08
ап

Хомеопатична помощ при ухапвания

Всеки от нас е изложен на риск от ухапвания на различни животни.
Този риск се увеличава при пътувания и екскурзии, но е възможно да се случи при ежедневното преминаване по позната улица или в собствения ни дом. Хомеопатията може много да помогне ако точно определим необходимото лекарство.

25
фев

Хомеопатично лечение при простуда в планината

Въпреки топлия сезон времето в планините може да ни изненада със своите резки промени и да ни създаде проблеми, които биха развалили удоволствието от излета или екскурзиоонното летуване.

07
фев

Заболявене от раздяла

Животът ни поднася различни поводи за раздяла. Раздялата има много разновидности. Тя може да бъде кратка, продължителна и вечна.