2014
04
фев

Страх и хомеопатия

Страхът – това може би е най- наситената и често срещана човешка емоция.

29
ян

Хомеопатично лечение при кашлици

При често срещащите се остри вирусни заболявания кашлиците са един от основните проблеми. Сама по себе си кашлицата е рефлекторен акт със защитна функция.

2013
06
ав

Малки лекарства за "големи " сърбежи

Сега, когато полените са скри­ли като с пух дори най-мръсни­те улици на града, не е най-под­ходящото време за дълбоко ле­чение на сенна хрема и сенна ас­тма, но пък точно те са обострени. Почти няма къща, в която да не се киха, да не се леят сълзи. Червени разтъркани очи, червени и разранени носове...

09
юни

Хомеопатично лечение при възпаление на пикочните пътища

При променливото пролетно време са възможни простуди, които да доведат до възпаление на пикочните пътища - цистит. Различни бактерии, след прекарани вирусни заболявания също могат да предизвикат подобни проблеми.

08
май

Страхът, толкова различен...

В реперториума, в рубриката Страх има много лекарства, но всеки се страхува поразличному...

02
ап

Хомеопатичен тип NUX VOMICA

Този тип олицетворява амбициозния бизнесмен, който иска винаги да бъде на върха. Той постига това с мого труд. Съревнователният начин на живот е негов обичаен стил.

13
март

Хомеопатичното лекарство “Calendula”

В хомеопатични разреждания 6, 30 или 200 С – Calendula се ползва за бързо зарастване на дълбоки рани във вътрешните органи – след операции.

04
фев

Стрептококцинум

Може да обмислим предписването на Streptococcinum при хронични заболявания, където има история на остра стрептококова инфекция....

04
фев

Скарлатинум

Клинични наблюдения върху употребата на Scarlatinum, нозодът на скарлатината.

04
фев

Стрептококи

Група В стрептококи са част от нормалната устна, чревна и вагинална флора.