« обратно към: Материя медика

20 април 2012

Диамант/Adamas - доказване

С  любезното съдействие на Хомеопатично общество

 

Камила Гланц -Великобритания

месец май 1998 г

 

УМ

Чувствах, като че ли тежък сив облак с червени лъчи слизаше до гърдите ми и влизаше в мен. Чувствах като че ли някакъв облак  се вдигаше от мен, светът ставаше по-светъл отново и не се чувствах толкова раздразнителна (Виждали сме го и по-рано, в случая с тази жена, която казва, че се спуска облак върху главата й и не вижда. И след като е взела лекарството, тя е казала "Чувствам се като че ли нещо се махна от мен, някаква тежест".) Чувствам много силна любов към децата. Като гледам дъщеря си имах чувството, че някаква бариера се е вдигнала и че някакъв облак се е махнал от мен. Чувствах, че наистина мога да я видя, че е моя, че наистина е тръгнала от мен, но вече е отделена, сама. Интересното е, че тя казва, като че ли се вдигна облак и аз най-после видях коя е дъщеря ми, което пасва със случаите за чувството за идентичност, за това кой си. Разбира се, ако главата ти е в облак, какво можеш да видиш? Не твърде много.

Чувствам, като че ли се е махнал облак. И когато облакът се вдигна, се появява яснота, светлина. Чувствам много по-ясен разсъдъка си, по-добра концентрация. С повече сила  и повече яснота. Голяма острота на мисълта. Чувства разсъдъка си ясен, мисли ясно. Моите деца са направили ясен избор, добър избор. Вземане на ясни решения. Яснота при предписване на място. Наслаждавам се на появилата се яснота у мен на ума, на насочеността, на начина, по който снемам случаите и ги анализирам. Чувствам се по-ясна, забелязвам нещата, привлекателна, имам връзка с хората, искряща. Яснота, веднага, моментално разпознавам неравностойността в отношенията.

Виждаме, че изведнаж всичко става ясно. Когато той се е бръснал, всичко става много ясно, вижда ясно. Да си представим диаманта - това е много бистър камък, в него няма замъглявания, той е много прозрачен и много искрящ. И ако чуете пациент, който често употребява в речта си думите "ясен", "прозрачен", мислете за диамант. Имам приятелка и колега,  която постоянно казва - искам да съм ясна, трябва да е ясно, всичко трябва да е ясно, нещата стоят така и така и искам да съм ясна... - тя през цялото време повтаряше "ясно, ясно, ясно", и аз и казах - вземи си една доза диамант, въпреки, че не знаех случая й. И това наистина беше чудесно лекарство за нея.

Опитът ми в това доказване беше много ясен и имаше острота, както в чувствата ми, така и в това, което виждах. В повечето случаи това беше много приятно - бляскава светлина през капките на душа, светлината на свещите, отразяваща се в чашите с вино и в хромираните части на колата. Чувства се бляскаво и не като боклук.

(Този език е интересен, нали? При доказванията излиза този специфичен език.)

Отидох да вечерям в един ресторант, беше смайващо как всичко искреше. (Отново се връщаме към искренето.)

Делюзия, че съм индийски принц с тюрбан и с камък, на мястото, където се намира третото око. Бял скреж тази сутрин, най-после малко чистота в този свят. Всяко ледено кристалче искри като скъпоценен камък. Огромна радост от красотата на снега, особено нощем, когато отразява светлината.

(Спомняте ли си този симптом - отразява светлината през нощта, ще говорим за него по-късно Запомнете го.) Искрящи, пробождащи болки, които се променят постоянно, като остри ъгли, пробождащи цялото тяло с остри точки. И в зависимост от това откъде гледате, болките се местят като проблясъци от място на място. Заведоха ме на изложба на камъни, купих си прекрасна книга за минералите, прекарах много време, гледайки минералите, но всички те ми изглеждаха твърде мъгляви, с изключение на Леопардовия камък. (Изглежда много налудничаво, но когато знаете, какво е веществото, има повече смисъл.)

Омагьосан съм от красотата на суматрийския тигър, гледах го по телевизията, особено от красотата на очите му. Запомнете леопарда и тигъра, защото ще се върнем към тях. Интересното е, че големите котки се появяват постоянно в това лекарство. Ако познавате доказването на мрамор, който също е форма на въглерод, то той и има симптома "чувства се като котка", но като мъничко пухкаво котенце, иска да бъде галено. А тук става въпрос за голяма котка. Виждате много думи, които могат да бъдат свързани с кристалите - прозрачни, блестящи, студени, кристални, бляскащи, камъни, бижута. Проникващ и остър, режещ. Разбира се, използват се диамантени остриета за рязане на нещо твърдо.

Избрах да си облека цветни дрехи днес - оранжево и лилаво и се чувствам цветна аз самата. Имах видение в зелено. Отидох да си купя червен пуловер. Нещата ми изглеждат твърде черно-бели (както в Ин и Ян, двете крайности, мъжко-женско начало). Обличам вече светли неща, а не тъмни, искам светли неща да се опират до кожата ми. Желание за жълто копринено бельо.

Отвращение към хора, към компания, исках да бъда сама. Исках да бъда сама, чувствах се по-добре сама, да бъда сама на тъмно и в леглото си. Много желание да бъде сам, и нежелание да бъде докосван. Чувство за отделеност. Чувството за облак ме напусна заедно с чувството за отделяне от нещата и самота. Чувствам отделеност между мен и света, цялата аз не мога да се докосна до света.  Много егоистично се отнасям към нуждите и проблемите към другите хора, не съм се виждал по този начин, не искам и да чуя за проблемите на майка ми, нито с тези, на приятелите. Чувствам се отчужден и без сексуални желания. Не обича да бъде доказван и нежелание за сексуални отношения.

Разбрах, че наблюдавам твърде много и имам чувството, че съм наблюдаван. Тук виждаме чувството, че си наблюдаван. Чувства се отчужден от нещата, отново наблюдава. Не се докосва до света. Много мислих за бъдещата ми кариера и за посоката, която трябва да поема. Не съм сигурен, каква посока трябва да поема, но не се чувствам безнадеждно. Спомнете си какво каза втората пациентка - нямам посока и смених посоката си, когато срещнах съпруга си. Смятам, че чакам за правилната възможност и тогава нещата ще станат по-ясни.

Безпокойство за бъдещето, притеснява се за бъдещето. Безспокойство за бъдещето, обикновено се чувства независим. Чувствам се като мъртвец, който се е върнал отново към живота, затоплен. Безрадостен, желае смъртта. Погледнах към ножиците и си помислих за самоубийство. Чувство за пълно отчаяние. Безпокойство за здравето, страх от рак на гърдата.

Чувство на сигурност, че има рак на гърдата. Притеснявам се за здравето си, мисля си, че имам пневмония или туберкулоза, сигурен съм, че ще умра. Изключителна слабост, болезнена кашлица, слабост в гърдите. Чувства се като болен от туберкулоза или някаква изтощаваща болест. Много често срещаме при диаманта афинитет към белите дробове. Особено при лоши, болезнени кашлици. Жалко е, че нямате видео, има чудесни записи и върху скорпион, и върху диамант.

Беше случай на дете с лоша кашлица, сега е на 11 години, а кашлицата му е от 4-годишна възраст. Кашля така, като че ли ще си изкашля дробовете, звучи ужасно, и болезнено. И диамант я излекува напълно. Преди това е ползвало 20-30 лекарства, и нищо не е помогнало.

Изгубих посоката в магазина. Нерешителност, сменя си дрехите, не знае накъде да тръгне. Изгубих се като излязох от една станция на метрото. Отново има липса на посока, и невъзможност да си намери пътя. Чувствам че нямам нужда от карта, за да отида някъде, след като знам всички пътища, които тръгват вътре в мен, от мен. Виждаме постоянно симптоми, свързани с облачност, замъгленост, яснота. С посоката загуба-намиране. И сега нещо друго. Изпитах внезапна нужда да стана и да каже нещо в класа, да плесна, да изпъкна в групата, като че ли имах нужда там да бъда забелязан.

Липса на самочувствие - чувствам се нищожен, нямам живот. Всичко, което имам, се върти около приятеля ми. Ако нещо се случи, с него, аз ще бъда изгубена, нямам посока. Това е интересно, като се има предвид втория случай. Ниска самооценка,  чувствам, че не съм нужна, не съм хубава, не съм интересна достатъчно за хората. Много съм нещастна от тялото си, искам да избягам от него, да избягам от самата себе си. Чувствам се така, като че ли повръщам всичките си вътрешности и искам да се освободя.

Имам физическото усещане, че повръщам целия си стомах и дори въздуха си. Искам да изхвърля всичко от мен (като при булимията). Чувствам се дебела, имах чувството, че съм провалила доказването, като си разтегнах глезена, нараних се сама. По време на доказването едва ли не всички са си навехнали глезена, особено десния. Това е нещо, което се е правело с негрите, работещи в диамантените мини - чупели са им десния глезен, за да не могат да избягат. И ако помислите, че въглеродът е това, което свързва всичко, че е като ставата, разбираемо е, че това са слаби места.

Чувствах се грозна, мизерна и като цяло неприятна за себе си, особено интензивно  по време на мензис. Параноя, че хората ме мразят, че всеки минувач по улицата ме мрази. Мисля си, че ще ме наранят. Много съм нервна и с малко самочувствие. Много съм нервна и с малко самочувствие, мисля си, че хората ми се присмиват име мразят.

Подозрителност, объркване, чувство, че хората ме правят на глупачка и ми се присмиват. Можете да видите всички тези симптоми в двата случая. Чувствах се така, като че ли са се отнесли зле с мен, смес от обида и унижение. Чувство, че са се отнесли зле с мен, че съм предадена, което се отразява на отношенията ми с другите.

Чувствам се обидена и най-голямата ми обида беше, че съм станала като баща ми. Чувствам се твърде наранена и имам нужда от съчувствие и разбиране. Твърде много усещане, че хората се отнасят зле с мен. Разгневява се когато го критикуват, обаче много лесно критикува другите. Критична към съпруга си. Искаше ми се да изритам този, който приема ( на рецепцията), заради това, че е глупав . Остър и рязък с хората. Бурен и студен гняв, когато ми откраднаха парите. "Не ми пипайте парите".

Имах случай с диамант и пациентката говореше само за пари. Родителите й са германци, а когато се срещнах със сина на тази пациентка, той каза името му е Райт, а тя ми беше казала  - името ми е Рич. Тя си е избрала това произношение, което означава богат. Наистина има проблеми с парите в това лекарство. Разгневен съм и много ревнив към хората, чувствам се студен и празен, и много разгневен, почти жесток. Чувствам се много ядосан, изключително нетолерантен, студен и твърд, и се мразя самия себе си, затова, че изпитвам тези неприятни чувства. Чувствам се твърд, по-бунтарски настроен, ще правя това, което искам.

Друга дума, която постоянно изкача при диаманта е ТВЪРД, и липса на разбиране и съчувствие. Безчувствен в отношенията, във връзките и сексуално. Силен гняв с разтуптяване на сърцето. Така че от една страна имаме студен гняв, от друга - по-горещ, но все пак повече преобладава студеният. Чувствах гняв към другите хора. Шумът на хората, които се изкачват по стълбите е като шум от стадо слонове и искам да ги убия.

Гняв, желание да остане сам,  гняв към хората, които си палят лампите, без да пуснат завесите. Гняв затова, че Тибет е окупиран. Има много несвързани неща, и не можем да разберем какво общо има Тибет с Диаманта (Колега казва, че Рьорих пише в книгата си, че в Тибет се намирал най-големият диамант, чрез който се управлявал света.

Той бил нарисуван. Написано е в книгите на Рьорих. И името на този диамант е Чинтанани.) Интересен аспект, за който не знаех. Моята интерпретация за това беше, че Тибет е една малка духовна будистка страна, много против насилието и очевидно е страна, която няма власт,а огромният Китай, с огромната си власт преминава през него и го окупира. Така че има  неравенство между силите на тези две страни. Едната власт - китайската е много ян, а тибетската е много ин. Но това, за диаманта беше много интересно. Най-хубавото нещо при преподаването е, че научаваш много от студентите си.

Отиваме към гнева от съпруга. И това наистина трябва да бъде отделено. Всяко доказване предизвиква някакъв гняв към съпруга или съпругата. Но нещата тук са много сериозни. На горките мъже никак не им е било лесно. Аз имах най-голямата кавга в живота си, чувствах се бита, смачкана, стъпкана. Обикновено бих се изправила, а сега просто исках да замина някъде и да остана поне за 24 часа извън къщи, което никога не бях правила.

Така че имаме тук мъжката енергия, която смачква женската. Имах чувството че ще изкрещя, бях остра с децата си, но мълчах пред съпруга си. Отново имаме думата "остър". Неконтролируема раздразнителност към съпруга - казах му "начинът по който ядеш ме кара да потръпвам". На другия ден толкова ме беше срам, че не можех да го погледна. Изключителен гняв към съпруга, който е оставил кучето да сдъвче част от някаква занаятчийска работа, с която се занимавах.

Много му бях ядосана.Бях залят от вълна от гняв. Тя беше насочена към съпругата ми. В годината, когато е направено това доказване - началото на 90-те - имаше финансова депресия, така че в класа повечето студенти са били жени, съпруги на богати мъже, т.е. можели са да си позволят. В същата година е сменен режимът в Южна Африка.

Чувствам се хваната в капан. Капан на работата. Разбирам, че съм хваната в капан и изпълнявам само една роля, винаги да се грижа за бебето. Напуснах семейството си, взех едното дете и отидох високо в снежните планини за три седмици. Изключително силно желание да напусна съпруга и децата си и да живея спокоен и безгрижен живот сама. Това са все ситуации, в които жените се чувстват хванати в капан и като че ли нищо друго не могат да правят, освен да се грижат за дома и децата. Така че виждаме надмощието на мъжа. Ян-страната е много по-силна и по-голяма от ин-страната - като симптома да се чувстваш по-добре в слънчев ден, отколкото в облачен. И да не харесваш никак облачното време. А в повечето такива случаи, мъжът е този, който е бляскав, прави впечатление, докато съпругата е просто никой, никой не я чува, не я забелязва, не знае, че е там.

Ако се върнете към доказването на Carbo animalis,  в него има един сън, в който бащата бие сина си, а майката застава между тях, за са попречи на мъжа да го направи. Но тя е била "невидима", явно не е могла да попречи и мъжът продължава да бие детето "през нея".

Теорията на Джеръми Шер е, че да бъдеш невидим, незабележим  е симптом на въглерода. Тук имаме големият съпруг и мъничката му женичка. Явно има голям дисбаланс между двете сили - женската и мъжката. Разбира се, историята винаги има и друга страна. И тук се появява силата - чувствам се много висок, аз съм гигант, чувство на мощ, чувство на абсолютна власт, непобедим. Осъществявам плановете си. Чувствам, че границите на възможностите ми се разширяват, умът ми има по-обширни възможности и поема повече работа. Чувствам, че имам право да бъда тук, че съм част от това, което става. Приятното чувство, че съм положителен, че имам насочена цел и съм в състояние да правя нещата. Беше ми студено, нормално се караме със съпруга ми, а този път просто поръчах един тон въглища и ги платих.

Съпругата си казва - след като ми е толкова студено, вместо да се карам с мъжа ми дали да поръчам въглища или не, просто трябва да го направя. Чувства се умен и жизнерадостен, грижовен, обичащ. Нищо не е проблем. Чувствам се силен, свободен, чувствам неограничен източник на любов, подръжка и нямам никакви притеснения. Всичко изглежда спокойно. Чувствам се силна, хубаво е да си жена. Щастлива съм нощем, чувствам контрол, чувствам се свободна. Възбудена съм от силата на нощта. Наслаждавам се на силите на нощта.

Какво се случва изведнаж - чудесно е да си жена и да чувстваш силата на нощта. Да осъзнаеш силата на Ин, Луната, Нощта, която отразява Слънцето. Това не означава, че едната страна е по-силна от другата, това са просто две енергии, два различни източника на сила. Едната е нощната, женската сила, другата е дневната, мъжката, слънчевата. Ако трябва да говорим кое е по-добро, кое е по-лошо, това е различно, така както мъжът и жената са различни в природата. Въпреки, че много жени казват, че вече не са останали истински мъже.

Забелязали ли сте? Къде са истинските мъже? Къде е истинският мъж от джунглата, Тарзан, Индиана Джоунс? Мъжете пък се оплакват, че жените вече не са истински, обличат се като мъже, говорят като мъже, работят по 12 часа на ден. Защо никой не е вкъщи да готви и да пере? Така че ние живеем в общество, в което мъжът става все по-грижлив, по-мек и започваме да говорим за меката страна на мъжа, за жената в мъжа. И мъжете казват: "къде е моят Тарзан?". Нашето общество се променя, мъжете и жените не са вече толкова ясно разграничени. Разбира се, жените се борят за равенство, тъй като не са искали да си стоят в кухнята и да бъдат г-жа Смит, нито просто някой, който присъства на коктейл или парти.

Те са решили, че искат равенство, че искат да бъдат забелязани, но вместо да крепят собствената си женска сила, са си помисли, че трябва да станат като мъжете. И според мен това е някаква грешка. Защото мъжете са си мъже, жените са си жени. И ако не беше така, светът би спрял да се върти. Но всеки от нас трябва да осъзнае силата на другия. Да признаем, и да уважаваме женската и мъжката енергия, да уважаваме факта, че те са различни, че в нощта има също толкова сила, колкото и през деня. И не може да име едното без другото, тези две неща трябва да съществуват в хармония. Изведнаж някой става независим.

Говорех и не ми пукаше какво мислят другите. Бях много по-концентриран и настойчив. Чувство на независимост, мога да печеля достатъчно, за да издържам семейството и себе си, без съпруга ми. Разбрах, че вече съм по-малко зависима от мнението на другите преди да формулирам моето. Не се налага да знам мнението на другите, за да формулирам моето. Едно чувство на пълнота. Когато двете ви страни са в хармония, когато изпитвате това чувство на пълнота, нямате проблеми с мнението на другите. Съпругът ми коментира, че говоря повече и по-малко го прегръщам.

И аз осъзнах, че не се чувствам толкова зависима от него, чувстват индивидуалността си. Чувство за бунт. Забелязах, че вече не  изпитвам вина, когато не правя нещата по начина, по който очакват да ги направя. Уча се да казвам "не", изгубих ограниченията си и чувството, че трябва да направя така. Независимост - организирам нещата по-свободно, като поставям на първо място своите нужди. Кристално ясно е. Да изясним ролите на жените.

Разбирането, гневът, депресията в миналото бяха свързани с условията и не казваха това, което аз исках, не покриваха нуждите ми. Преди да взема лекарството, бях се съгласила с мъжа ми с нещо, което не бях съгласна да правя, а след като взех лекарството, се ядосах, че съм го направила, и разбрах, че не е трябвало да го правя и промених мнението си. Говорих, изразих собственото си мнение на една среща и това е много освобождаващо чувство. Те намират собствената си сила, независимост и идеи. Не исках да излизам извън къщи и да бъда учителка.

Чувствах се добре с децата вкъщи. Силно чувство на задоволство. Чудесното чувство, че съм там, където искам да бъда, когато съм вкъщи. Силно чувство на задоволство. Повече защитавам и обичам децата си, с по-малка нужда да ги контролирам, по-ясно разбирам кои са те. Чувствам се много тясно свързана със съпруга си и с децата си и всичко, което виждам е прекрасно. Решила съм да помогна на децата да се осъзнаят и да ги освободя от семейните модели, да им дам възможност да бъдат те самите.

Тук ние виждаме другата страна на чувството "защо винаги ме оставят мен с бебето вкъщи", тук те казват "аз съм майка и обичам да бъда майката. Обичам децата си, обичам мъжа си и ми е приятно да бъда с тях." Т.е. осъзнаването на доброто в женската роля, не само да виждаш принудителната част в битието да вършиш нещо вкъщи. Огромно желание да храни хората и да се грижи за тях. Желанието да бъде със семейството, да ги храни и да бъде въобще с хората. Отвоювала си е доходите от пациенти през седмицата. Нещата, от които се нуждая сами ми идват.

Информация, пари, цветя, идеи... Чувства на богатство, на добро финансово състояние и милостта на вселената. Пълно доверие на вселената, че всичките й нужди ще бъдат посрещнати. Ще бъдете очудени колко много пациенти-диаманти ще имате. Ако се замислим за мястото на въглерода в периодичната таблица, то то е точно там, където са Sil., Ars., Sulph., които са основни полихрести. Но на планетата имаме много повече въглерод, отколкото другите вещества. Много често, когато реперторизирате случай, излиза Graph. - тогава може да мислите за Adam. В новите реперториуми го има, там е наречен Adam.

А сега ще ви дам симптомите на един много чувствителен доказващ. Това е жена, която е участвала във всичките доказвания, дадени в книгата и те са наистина очудващи.  Като чуете симптомите, ще си зададете въпроса какво общо има това с доказването. Нейните симптоми излизат някъде извън границите на представата за доказване. Но накрая, когато разберете лекарството, разбирате и нея. Като че ли тя успява да изрази вътрешността, същината на Adam.

Да видим какво казва: Първо става въпрос за започване и за завършване. Преди се е притеснявала как да започне, а сега вече просто започва. Приятно й е да завършва нещата, преди й е било трудно. Сега може да продължи в спирала, т.е. започва-завършва, започва-завършва. Удоволствие е да завършва нещата. Отначало нещата може да й изглеждат големи, но след като ги започне, те вече й изглеждат лесни. Дотук не можем да схванем много. Да свръзва, да съединява, взаимната връзка в тялото. Има точки, които свързват тялото. Чувства се пълна, свързана отново. Чувства като че ли е стабилна, комплексно свързана.

Всичко като че ли допълва всяко друго нещо, баланс и хармония, порядък и форма във вселената. Разглежда, гледа, наблюдава, безкрайното многообразие, което се създава от простите строителни блокчета. Само  някъде дълбоко под повърхността енергията създава различия. Тези симптоми са интересни ако разсъждаваме за структурата на диаманта - когато тя казва, че всичко се създава от прости строителни блокчета. Въглероден до въглероден атом и вие може да създадете милиони живи форми.

Анжела: Странно, докато ти говореше за диаманта, аз през цялото време си рисувах спирали по листа. Въпросът беше откъде идва спиралата. Женската сила се дава с кръгче, а мъжката с чертичката. Женската енергия е кръгова, всичко при нея става в кръгове, както менструалните периоди, които също следват цикъла на Луната. А мъжете са праволинейни, те са насочени към целта, право напред. Когато се съберат двете енергии - кръгът и линията, те започват да се въртят в спираловидно движение. Учените казват, че появата на живота във Вселената е спираловиден. А за да имате спираловидно движение ви е необходима кръговата женска енергия и праволинейната мъжка енергия, които да се комбинират, за да се получи това циклично равномерно движение.

Те двете трябва да бъдат еднакво силни, за да се получи равномерността, за да има хармония. При събуждането си почувствах пълна благодарност за Въглерода, който ни е изпратило небето. Бях възхитена от чудото на Въглерода. А как знае, че всъщност доказва Въглерод, тя не е знаела. Вътрешно спокойствие. Тревожността се е махнала от нея, има пълен мир. Всеобхващаща любов и абсолютна благодарност. Чувства се напълно спокойна, уравновесена със света, има толкова много удоволствие с всички неща. Когато всичко е хармонично, всичко е лесно и е на мястото си. Събудила се е, чувствайки, че принадлежи на мястото, където е. Има вълни, текат вълни от любов. Радост със света и тя се чувства единна в себе си. И й минала мисълта - близначки да раждат мъже-близнаци.

В курса по тай-чи им казали да се разделят на двойки, но те сформирали четворка и се почувствали по-уютно. Те са се смели, всички искали да бъдат заедно, защото тя лично не можела да бъде само с още един човек, а всичките четирима искали да бъдат заедно. А това откъде идва? От валенциите на Въглерода. Делюзия, че мога да виждам четири зрителни картини, като четири лица. Делюзия от въртящи се галактики, четири на брой.

Делюзия, че има две двойки ръце. Делюзия, че има четири лица. Изключително раздразнителна и като че ли й се налага да върши работа, която е за двама човека. Чувството, че върши работата на двама човека. Едновременно  като че ли вървят две неща - привличане и отблъскване, положително и отрицателно, силен-безсилен. Схващаш, възприемащ, невероятни противоположности. По-далеко оттам, докъдето съм стигала. Чувствам се като четириъгълник без ъгли.

При събуждане имала чувството, че има слънчев вятър, който излиза спирално от Слънцето. А когато отваря очите си, била очудена да види, колко спокойна и единна е. Има яснота отвсякъде, прозрачност отвсякъде. Чувство, че е комплексно свързана, стабилна. И отново се повтаря това изречение, че има чувството, че допълва всяко друго нещо - баланс и хармония, порядък и форма в света, във Вселената. Чувство на разсеяност. Мисли за творчество, съзидателност и разрушения. Едното не съществува без другото. Съзидателността и разрушението са двете полярности на едно и също нещо.

Дясната страна на тялото и главата като че ли са по-дълги от лявата. Върви, наклонена на една страна и има усещането, че дясната страна е по-дълга. Дясната страна е по-голяма от лявата. Откъде идва този симптом? Поради дисбаланса на мъжко-женска енергия, като женската енергия е лявата, а мъжката е дясната страна. Така че, тя чувства мъжката страна по-голяма. Със затворени очи, след медитация, от дясната страна се появява огромно тибетско божество и като че ли то знаеше, коя съм аз. Почувствах, че е грубо да го питам за името му.

То попита: "Искаш ли да знаеш колко съм могъщ?" То не се държеше приятелски, беше силно. А като погледнах надолу, видях Тихия океан, едно блестящо аквамариново море и пустинните области на Австралия и Сидни. Бреговата линия беше обхваната от огнена ивица. Тогава божеството каза: "Аз мога да полетя надолу и само с една глътка от Тихия океан да угася пожара". Можех да погледна напред и да видя неговите крила. Но то не използваше крилата си в разперено положение за да виси във въздуха, те бяха сгънати като крилата на голям прилеп. То беше много голямо, но по големина аз бях като него. То беше от дясната ми страна и моята дясна страна беше точно толкова удължена, колкото неговия размер.

Какво се е случило. Тя вижда божество, което е толкова огромно, че само с напълване на устата си от океана може да изгаси всичките пожари по бреговата линия на Австралия. Тук отново са всичките симптоми, които говорят за сила, за могъщество, усещанията да бъдеш силен, могъщ и удоволствието да бъдеш жена. А един женски символ за сила е голямата котка. Леопардът и тигърът. Те са се появили в доста от сънищата.

А във видеозаписа с диаманта имало кадри, които показват една голяма пантера, разхождаща се с огърлица от диаманти на врата си. Така че не става дума за милата домашна котка. Защото големите котки могат да направят каквото си искат, те имат силата, мощта и не можеш много да се забавляваш с тях. Отново гневът за завземането на Тибет и въображение, представа за динозавърски земноводни кожи. Огромни. Пресегнала се и взела главата, а вътре имало едно човешко същество, под динозавърската кожа, а главата висяла засрамено. Това какво общо има с нещата дотук?

Динозаврите едно време са били много могъщи. Най-вероятно са най-могъщите и най-уплашените животни, които някога са съществували. Огромни, а вътре в динозавъра има човешко същество. Така че цялата мощ, която те са имали тогава и сега имаме ние, като човешка раса, може да бъде използвана позитивно или отрицателно. А тази глава е била приведена в срам. И женската страна е женствена и красива. Аз се чувствам умна, свободна, по-женствена, по-плодовита, сладострастна. Аз откривам, че другите са по-привлекателни, мъжете ме намират привлекателна.

Това е един от симптомите, който срещнах при моя пациентка - желание да носи нещо, което е драпирано на лявото рамо. Имах една жена, която носеше набран шал върху лявото рамо, а то е женската страна. Следва това привличане към тъмните нощни небеса и оценяването на красотата на нощта, на нощното небе. И има доста симптоми, свързани с Луната, силно повлияване от Луната. Липса на всякакво чувство за хумор по пълнолуние и изключително раздразнителни и застават на нокти при Пълнолуние.

Разбира се, Луната я свързваме с женската страна, с появата на менструалния цикъл. Разгледахме умствените симптоми, а физическите симптоми допълнително ще ги погледнем, но от физическите симптоми трябва да запомним двете неща - много лошата кашлица и изкълчването на глезена, особено на десния глезен.

И тук е картинката на двойката, в хармония, щастливи, завинаги. Така че се надявам тези две лекарства да ви бъдат много полезни в практиката. И ако някой има особено успешни случаи на излекуване със Скорпион и Диамант, да ги изпрати на Джеръми Шер, те ще бъдат публикувани в отделна книга. Ако сте забелязали някакъв симптом, който в доказването не е бил отбелязан, и който се е излекувал при лечението, то посочете тези клинични симптоми, за да бъдат включени в бъдещите книги и отразяването на тези лекарства в Материя медика като клинични симптоми.

Нагоре