« обратно към: Материя медика

07 април 2015

Хомеопатична помощ при вредни облъчвания

ХОМЕОПАТИЧНА ПОМОЩ ПРИ ВРЕДНИ ОБЛЪЧВАНИЯ
Доц.д-р Станка МихалковаНие живеем в една нестабилна радиационна обстановка. Подложени сме на много вредни фактори. Непрекъснато сме атакувани от различни лъчеви полета – от намиращият се във всеки дом телевизор до микровълновата печка и мобилния телефон. Освен лъченията от битов характер върху нас действат и явления от световен мащаб като аварии в атомни централи, ядрени опити, войни и др. Съвременната медицина също си служи с апарати и методи при които пациентите се подлагат на облъчване – ренген, скенер, ядрено-магнитен резонанс и т.н. Като масово наблюдавани са редица оплаквания – болки в ставите, косопад и др. Как хомеопатията може да помогне за неутрализиране на вредните въздействия от излъчванията? Тя има много шансове, защото от всичко може да се направи хомеопатично лекарство. Необходимо е само да се намери материалния носител на съответната субстанция. Така хомеопатични лекарства направени от отрови действат като противоотрова, от болести – за излекуване на същите болести.


Има редица хомеопатични лекарства направени от странни субстанции. Едно от тях е лрекарството X-REY. То е направено от ренгенови лъчи. Материален носител за потенциране е спиртен разтвор, облъчен с ренгенови лъчи. Това лекарство е особено необходимо за хора, които често са изложени на ренгенови облъчвания, но може да бъде взето от всички хора, за отстраняване на последиците от радиоактивно замърсяване в световен мащаб. В зависимо от степента на изложеност се определя и потенцията(разреждането) на лекарството. При лица подложени на лъчетерапия – 6С – 2-3 пъти дневно, при ренгенолози – 30 С – периодично, след преглед или ренгенова снимка – 200 С еднократно. Като средство за отстраняване на въздействията от общата радиационна обстнановка препоръчваме високи разреждания – 1М,10М или 50М. То е подходящо, ако след често излагане на ренгенови лъчи по кожата се получат поражения, които могат да преминат в рак. Някои от характеристиките му са: Влошаване в леглото, след обяд, вечер и през нощта, на открито. Подобрава се от топли компреси.


Друго хомеопатично лекарство за последиците от ренгеново изгаряне е Radium bromatum. То е получено от радиев бромид с активност 1 800 000. Подходящо е също за различни кожни проблеми, включително язви и рак на кожата. Има добро въздействие при ревматизъм, ревматоиден артрит, силна слабост. Характерно за това лекарство е преминаване на електрически ток през тялото по време на сън. Има влошаване от движение, бръснене, миене, пушене. Подобрява се на открито, гореща баня, след сън, от лежане, от продължително двихение.


За удар от електрически ток също има хомеопатично лекарство Electricitas. To e направено от електричество. Може да премахне последиците от удар с електрически ток – тревожност, нервен тремор, сърцебиене, главоболие, чувствителност към гръмотевични бури, тежест в крайниците, виждане на ярки светлини в тъмна стая и други. При поражения от електрически ток може да се даде и хомеопатичното лекарство Phosphorus (фосфор). То помага да бъде намалена чувствителността към електрическите излъчвания от атмосферата и особено при гръмотевични бури. Тези лекарства се препоръчва да бъдат дадени във високи потенции – над 200 С.

Тази статия е информативна  и не може да служи за самолечение. При необходимост от лечение се консултирайте с класически хомеопат!

Нагоре