« обратно към: Хомеопатични случаи

25 април 2012

Емоция, закопчана с цип

 

С любезното съдействие на в. „Класическа хомеопатия„

 

Д-р Виолета ТЕНЕВА

 

Кониумът е главно противораково лекарство - свръхконтрол и потискане са основни причини за това състояние

Пациентката, 38-годишна, докато чакаше в чакалнята, мърмореше защо закъснявам за нейния преглед. Първите думи бяха, че не е болна, само усещала неразположение.

След това изреди "незначителните" си оплаквания: пясъци в бъбреците, които се проявяват със стягане в бъбречната област при събуждане; чести позиви за уриниране с оскъдна урина - влошават се от патладжани, кайсии, банани; варици на левия крак с леко влошаване от право стоене; заден ринит с постоянна бледожълта хрема, която я дразни, защото "ми пречи на духовното развитие", т.е. през време на медитативни кросове, които са част от духовните й практики.

Мензисът е обилен, с болки и главоболие, нарастване на гърдите преди цикъла. Има запек и студени крайници. От един месец след грип изпитва ниска мускулна активност и жизнен тонус.

ПРИТЪПЕН ВКУС КЪМ ХРАНИ И ТЕЧНОСТИ. Боледувала е от хепатит, дермоидална киста с операция. Неомъжена, няма сексуално желание. Един аборт, който тя не назова, а го обясни с думите "нещо, което не се осъществи". Няма нужда да  живее с човек от другия пол.  "Щом медитирам, това ми е достатъчно."

Между родителите съществувала любов, но към себе си не усещала топлота. Отгледана е от баба си от бебе. На 33 г. остава без опорна точка, без работа, жилище, семейство. Настъпва обрат в ценностната й система. От желание за материални придобивки, семейство, деца, кариера и уважение, тя разбрала, че духовният стремеж е най-важният. Че целта на човека е да познае и реализира Бог и усилено навлязла в духовни занимания.

Вегетарианка е, защото енергията в системата "рейки", с която се занимава, не съответства на енергията на месото. И защото щe придобие животински черти. Много сънува и помни, но когато медитира изчезват сънищата. Семейна анамнеза - за рак, чернодробни и бъбречни заболявания. Себе си нарича "емоция, закопчана с цип".

Предписание - Кониум 30 С, след който: "Почувствах подем и прилив на сили като в пубертета. Затопляне и обилно изпотяване. Нещо много фино навлезе в моето тяло. Промяна в характера ми към съвършенство."

Уринира повече и бъбречните оплаквания са се облекчили. Секретът от носа е намалял. "Сякаш намирам себе си. Истинско блаженство.

ХРАНИТЕ СА С НОРМАЛЕН ВКУС!" Сънувала секс и бременни. Гърдите не набъбват. Запекът изчезва. Смее се през цялото време.

"Последващо предписание: Иридиум 30 С.

"Удоволствие е да ям. Сутрин съм щастлива, урината ми е превъзходна. Искам просветление, сливане с Божественото съзнание. Не ми се работи обикновена, а духовна работа."

В момента е на Хидроген.

Кониумът е главно противораково лекарство - свръхконтрол и потискане са основни причини за това състояние. Физически се проявява като втърдяване на тъканите (лимфни възли, твърди тумори). Емоционално и сетивно притъпяване- често болни в краен раков стадий говорят усмихнато за тежкото си състояние, като че не усещат сериозността на болестта си.

Това лекарство се предписва и на пациенти, тръгнали усърдно по духовната стълбица чрез различни практики, чрез които искат да се "оттърват" от сексуалната си човешка страна, защото тя им пречи по пътя към Бога - поради чисто сетивния си пълнеж. Т.е. секс за самия секс. Не говорим за любовта между две души, като стъпало към любовта към ближния.

Нерядко, в стремежа си да се променяме бързо към идеалния положителен образ, надскачаме себе си. Между това, което искаме да сме и си мислим, че сме, и това което все още сме - зейва пропаст. Вперили взор в безкрайността, наречена съвършенство, ние не виждаме близкото, под нозете си, наречено всекидневна, миниатюрна промяна в изпълнение на божествените закони. Което не е нищо друго, освен живот според природните закони. За простодмъртните въплътени души като нас, това е то духовен живот, защото телата ни са мост към вечността.

Нагоре