« обратно към: Хомеопатията днес

10 април 2021

Световна седмица на хомеопатията 2021 г.

Хомеопатия:

world homeopathy week

Изцяло природно лечение

Световната здравна организация(СЗО) определя хомеопатията като втора по популярност система за алтернативна медицина в света. Също така е широко призната и поради естествения си и екологичен подход към здравето.

Почти всички хомеопатични лекарства са направени от естествени вещества като растения, минерали и животински продукти.

В клиничните проучвания препаратите не се тестват върху животни.

Важна характеристика на хомеопатията е и липсата на неблагоприятно въздействие върху околната среда. Нито производството, нито използването на хомеопатични лекарства замърсява по някакъв начин водоснабдяването, океаните или сметищата.

Производството включва минимално използване на енергийни ресурси и няма никакво отделяне на токсични вещества, засягащи околната среда.

Уникалният производствен процес позволява да се направят хиляди дози от минимално количество изходен материал. В резултат на това цената на лекарствата е ниска и същевременно срокът им на годност е десетки години.

 

Повече за хомеопатията

Хомеопатията е различна и уникална лечебна система, която е разработена преди 200 години от немския лекар Самуел Ханеман. Тя се основава на разбирането, че веществата имат способността както да вредят, така и да лекуват, в зависимост от използваната доза.

Хомеопатичните лекарства са силно разредени чрез специален процес, известен като потенциране, чрез който се запазват и засилват лечебните свойства на веществото, като в същото време се премахват всички токсични странични ефекти.

Това как хомеопатията работи може да се обясни със следния пример: Известно е, че кафето причинява свръхстимулация и безсъние, но за много хора страдащи от безсъние именно хомеопатичното лекарство получено от кафе ще отстрани техните симптоми и ще позволи добър нощен сън.

 

Хомеопатията може да помогне!

Все повече хора от всички възрасти и сфери на живота се обръщат към хомеопатията. Те откриват, че тя е ефективена, достъпна и безвредна алтернатива за лечение както на внезапно появили се (остри), така и на дългогодишни (хронични) проблеми. Хомеопатията e добра за цялостно поддържане на здравето и качеството на живот.

 

Кажи „довиждане" на условното здраве

Когато се използва правилно, хомеопатията предлага напълно безопасно и нежно лечение, без опасност от пристрастяване. Може да се използва за широк кръг от остри и хронични състояния. Те включват дългосрочни проблеми като алергии, тревожност, артрит, астма, инконтиненция,безсъние, ишиас, херпес зостер и кожни заболявания.

Хомеопатията може да бъде особено полезна при лечение на хронични състояния, отстранявайки основната причина на разстройството. Това изисква задълбочено конституционно третиране от квалифициран хомеопат.

Хомеопатията също е ефективна при лечението на леки наранявания като порязвания и ожулвания, мускулни разтежения или навяхвания. Много хора са се научили да използват сами хомеопатия у дома за спешна помощ при тези по-незначителни остри състояния.

Хомеопатията е безопасна за всички възрасти, от бебета до много възрастни хора. Това е една безопасна и нежна грижа за жените и тяхното бебе по време на бременност и раждане.

Хомеопатията може да се използва и заедно с други форми на медицина.

 

Знаехте ли, че?

Хомеопатията може да бъде ефективно лечение не само за хора, но и за домашни любимци, добитък и дори растения.

Изучаването на „Основите на хомеопатията“ позволява прилагане на този метод у дома при по-незначителни състояния като първа помощ за семейството, а също така и за домашните любимци.

Публикувани са много висококачествени изследвания в уважавани международни списания, които предоставят доказателства, че хомеопатията действа ефективно в много ситуации.

Хомеопатията се използва от британското Кралско семейство повече от век и сега патрон на факултета по хомеопатия е Принц Чарлз.

 

10 разумни причини да използваме хомеопатия:

1- НЯМА ВРЕДНИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Специалният процес на приготвяне, наречен потен­циране, позволява да бъдат отстранени всички токсични ефекти от препарата.Те нямат странични ефекти, не водят до пристрастяване и не пречат на действието на конвенцио­нал­ните лекарства.

2- НЕЖНА

Хомеопатията работи за стимулиране на собствения защитен механизъм на тялото.

3- ХОЛИСТИЧНА

Взема се под внимание човека като цяло, с всички негови осо­бености. Често само един-единствен препарат може да обхваща всичките ви оплаквания и да помогне за отстраняването им.

4- ДОСТЪПНА

5- ПРЕДПАЗВАЩА ТЕРАПИЯ

Подпомагайки имунната система хомеопатията подобрява съпротивителните сили и прави човека по-устойчив към заболявания и инфекции.

6- ЛЕКАРСТВАТА НЕ СЕ ТЕСТВАТ  ВЪРХУ ЖИВОТНИ

7- ЛЕСЕН ПРИЕМ НА ЛЕКАРСТВАТА

Хомеопатичните лекарства са в течна форма или във вид на малки таблетки с приятен вкус.

8- ПАЦИЕНТЪТ УЧАСТВА В ЛЕЧЕНИЕТО СИ

9- БЕЗЦЕННА Е КАТО ПЪРВА ПОМОЩ

Хомеопатичните препарати могат да бъдат използвани у дома или по време на път, за случаи като натъртвания, наранявания, леки изгаряния, изкълчвания, навяхвания, ухапване от насекоми, стомашни неразположения и др.

10-   МЕДИЦИНАТА НА БЪДЕЩЕТО

 

Сдружение „Хомеопатично общество“ организира ежегодно курсове по класическа хомеопатия. За информация относно курсовете и провежданите мероприятия посетете сайта на организацията.

Сдружение “Хомеопатично общество” www.bghomeopathy.eu, www.bghomeopathy.org

Институт по хомеопатия и интегрално развитие

Самуел Ханеман – сайт за хомеопатия http://www.samuelhahnemann.bg

World Homeopathy Awareness Week www.worldhomeopathy.org

Нагоре