« обратно към: Споделено от пациенти

24 декември 2013

Моят първи опит с хомеопатия

ulcer.jpgЩе ви разкажа за моя опит с хомеопатията, медицина и наука, която не познавах и на която гледах с насмешка и пренебрежение.
От дълги години страдам от дуоденална язва. Очевидно заболяването ми е наследствено, тъй като баща ми и брат ми са оперирани от язва. Имал съм кръвоизливи, лежал съм в болница няколко пъти, изпил съм килограми лекарства. След последния кръвоизлив ме лекуваха с комбинация от силни антибиотици за изкореняване на бактерията Хеликобактер пилори. 2-3 години след това бях добре и после болките започнаха отначало .... Повече от година пих непрекъснато най-добрите алопатични лекарства за язва със само палиативен ефект.

Болката продължаваше и не спираше. Правих изследване за Хелибактер, което излезе отрицателно. Пих прополисни тинктури, народни рецепти, провеждах лечебно гладуване, което понесох много тежко, но нищо не помогна. Стигнах до отчаяние, всяка нощ се будех с болки и дълго време не можех да заспя. В крайна сметка реших да пробвам с хомеопатия, единственото нещо, което не бях опитал. Прочетох някои неща и набелязах няколко възможни лекарства за заболяването ми. Честно казано нямах големи надежди и признавам си, въобще не вярвах в хомеопатията, тъй като веднъж бях лекуван от друго заболяване от боаронски хомеопат без никакъв успех.

Първите две лекарства, които опитах не доведоха до подобрение. Започнах да пия от третото набелязано - Калиум бихромикум 9СН и още на втория ден усетих положителен ефект! След първата седмица вече се чувствах много добре и пиех лекарството само веднъж на няколко дни. Междувременно изкарах нещо като кратък грип с температура, което изтълкувах като част от лечебния процес и не взимах никакви лекарства за него. Бях изключително щастлив, че се подобрявам и изумен от силата на хомеопатията. Това ме подтикна да потърся и прочета повече и по-сериозна литература за хомеопатията. За щастие в интернет има публикувани доста книги за хомеопатия на английски, руски, включително и на български. Има и немалко издадени книги. 

Изчетох може би хиляди страници хомеопатична литература, вникнах във философията и. Въз основа на това, което научих разбрах, че ми е нужно конституционно лечение и открих моето лекарство - Арсеникум албум. Междувременно в продължение на месец бях пил Калиум бихромикум и почти нямах проблеми, но все още трябваше да го пия през 5-6 дни. Реших да го спра и взех една доза Арсеникум 30СН. Тази единствена доза ме излекува окончателно (надявам се)! Вече повече от половин година нямам никакви проблеми със стомаха, ям и пия каквото искам, качих 10 килограма до оптималното си тегло, сънят ми се подобри, както и други емоционални симптоми.

Аз съм инженер и отначало не ми беше лесно да повярвам в принципите на хомеопатията, тъй като това преобърна представите ми за много неща. Давам си сметка, че това което постигнах се дължи немалко и на късмет при избора на лекарството, особено на първото. Не съветвам никого да се лекува сам, по добре се доверете на квалифициран КЛАСИЧЕСКИ хомеопат.

Д.А.

гр. Варна


Нагоре