« обратно към: Събитие

08 септември 2015

НИВАТА НА ЗДРАВЕ - Лектор: Ерик ван Вьонсел, 10-11.10.2015 г. в гр. София

ИНСТИТУТ ПО ХОМЕОПАТИЯ И ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ

И

Сдружение ХОМЕОПАТИЧНО ОБЩЕСТВО

имат удоволствието да ви поканят на 10-11.10.2015 г. в гр. София
на
четвъртия от поредицата семинари:

НИВАТА НА ЗДРАВЕ

Лектор: Ерик ван Вьонсел,
съавтор на Г. Витулкас за книгата “Нивата на здраве”

на тема

ГЛАВОБОЛИЯТА
от гледна точка на НИВАТА НА ЗДРАВЕ

Erik_june%202014.jpg

От лектора Ерик ван Вьонсел за предстоящия семинар:

„След като изучихме в дълбочина теорията за Нивата на здраве и различните стратегии и техники за анализ на случая в предишните семинари, ние продължаваме с практическото приложение на тази информация. Това означава, че ще разгледаме случаи с продължително проследяване на пациентите поне в продължение на няколко години. По този начин може да се види как се развива нивото на здраве на пациента и ясно се демонстрира как може да се подбере подходящото лекарство за него. Случаите ще покажат как в практиката се виждат различни аспекти на теорията. Ще видим как се създават нови слоеве, какво се случва, когато случаят се развива в правилна посока към излекуване. Но също ще видим и какво се случва, когато се дават погрешни лекарства, как това има негативен ефект върху защитния механизъм и прави по-трудно лечението на човека и как може да решим този проблем.

Пациентите са проследявани в продължение на много години, така че не може да има съмнение относно ефекта на терапията в дългосрочен план. Не е полезно да се изучават случаи само с няколкомесечено проследяване, ако искаме да разберем напълно практическото използване на хомеопатията при лечението на хроничните заболявания. При хроничен случай са необходими поне няколко години проследявания, за да се видят дълбоките промени в състоянието на здраве на организма.

Случаите за този семинар са специално подбрани, за да бъдат свързани с лечение на главоболие, вкл. и от гледна точка на прогнозата и воденето на случая. Отделните случаи, които ще бъдат представени, имат нужда от различни подходи. Ще бъде направен анализ в дълбочина, свързан с подбора на симптомите, реперторизацията, подбор на стратегията или техниката, диференциалната диагноза между лекарствата и реакцията след приема на лекарството. Ще бъдат представени случаи с по-рядко използвани лекарства. Ще бъде направена диференциална диагноза на малки лекарства за главоболие.

С участието си в този семинар ще получите много опит и познания, натрупването на които би ви отнело години. Предимството на семинар като този, който ще ни събере в София през м. октомври 2015 г. е, че случаите са подбрани по такъв начин, че да дадат възможност за максимално израстване в разбирането на хомеопатията. Това ще донесе на всеки присъстващ по-голям успех в личната му практика.“

За лектора:

Ерик ван Вьонсел се занимава с хомеопатия от 1977 г. Практикува от 1982. От 1990 е преподавал в различни училища. В момента редовно преподава в Международната Академия по Класическа хомеопатия на остров Алонисос (Гърция) и е лектор на различни международни семинари. Той супервизира случаи с различни групи от начинащи и практикуващи хомеопати. Автор е на “Характеристики и особености. Пълна Материя медика – Ключови симптоми към РАДАР” и на два тома “Класическа хомеопатия – медицина, основана на факти”. От единадесет години съветва и асистира екипа, който разработва реперториум Synthesis. Той е асистент и на носителя на Алтернативна Нобелова награда професор Витулкас, с когото заедно са написали книгата Нивата на здраве”. Модератор е на E-learning програмата на Витулкас.

Неговата цел е да се популяризира хомеопатията с преподаване и писане, да се изследват възможностите на хомеопатията и да се направят публично достояние, да се доведе прилагането на хомеопатия до по-високо ниво и да се подобри хомеопатичната литература. За тази цел той основава и Архив за хомеопатия.

Отстъпки при заявка за участие до 30 септември 2015 г.

За справки: Хомеопатично общество: тел.: 02/8229246, GSM: 0884871003; http://www.bghomeopathy.org/

Нагоре