« обратно към: Събитие

10 септември 2016

ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ДЕЦА

ИНСТИТУТ ПО ХОМЕОПАТИЯ И ИНТЕГРАЛНО РАЗВИТИЕ
И

Сдружение “ХОМЕОПАТИЧНО ОБЩЕСТВО”

имат удоволствието да ви поканят
на 7-9.10.2016 г.
в гр. София

на петия от поредицата семинари:

НИВАТА НА ЗДРАВЕ

Лектор: Ерик ван Вьонсел,
съавтор на Г. Витулкас за книгата “Нивата на здраве”

СЕМИНАР
на тема

“ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ
ПРИ ДЕЦА”

8 и 9 октомври от 9.00 до 17.30 ч.

Ерик ван Вьонсел за семинара: „Обикновено малките деца развиват предимно повърхностни физически проблеми като кожни обриви или възпаления на лигавиците. Те могат да се появяват отново и отново често, защото децата все още трябва да изграждат своята имунна система, което ги поставя за известно време в група В на нивата на здраве. Но ако техният защитен механизъм  е достатъчно силен, това няма да позволи симптомите да засегнат по-дълбокото емоционално или умствено ниво. Сега обаче виждаме все повече деца, които имат множество емоционални или ментални проблеми. Тези проблеми имат различни имена като: нарушения от аутистичния спектър, синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието (ADHD), неспецифични нарушения на развитието (PDD-NOS) и др. Подобно увеличение се дължи на влошеното общо състояние на здраве на популацията в развитите страни. Въпреки че се предполага, че те имат най-доброто здравно обслужване, симптомите, които проявява най-чувствителната част от популацията – децата, са обезпокоителни. Те свидетелстват за упадък на здравето вместо за подобраването му. Потвърждение за това се вижда в ежедневната хомеопатична практика. Ние знаем, че силният защитен механизъм прави симптоми, които ясно показват необходимото хомеопатично лекарство. За съжаление често е трудно да се помогне на децата с поведенчески проблеми, защото лекарстата, от които те имат нужда, не са ясни. Или пък лекарствата, които ние мислим, че са подходящи – не работят. Това е доказателство, че те имат отслабен защитен механизъм. Особено тези случаи, които най-много се нуждаят от нашата помощ, най-трудно могат да бъдат разрешени. За да ги решим имаме нужда да разберем много добре тяхната прогноза и как да подберем подходящата стратегия или техника, за да стигнем до правилното предписание. За анализа на тези случаи се нуждаем от специални умения.

По време на семинара ще се съсредоточим върху трудностите при разрешаване на тези случаи, като ще дам специална информация как да се подхожда към проблема, който те носят в себе си. Ще изучаваме стъпките, необходими при анализа, за да вникнем в случая, както и специални техники да ги анализираме. Ще говорим за специализирано изучаване на материя медика, което е необходимо при някои от тези случаи. Както и за интерпретацията на реакциите към лекарството, която може да бъде различна от обичайната, която правим.“

WORKSHOP

7 октомври (петък) от 16.00 до 19.30 ч.Erik_2016

v Снемане на случаи на живо, реперторизация, определяне на лекарство и подход към случая съобразно “Нивата на здраве”.

Молим желаещите да участват в уъркшопа да се запишат предварително в офиса на ХО.

Желаещите да бъдат случаи на живо да заявят своето желание в офиса на ХО с кратко описание на оплакванията и проблема си.

За лектора: Ерик ван Вьонсел се занимава с хомеопатия от 1977 г. Практикува от 1982. От 1990 е преподавал в различни училища. В момента редовно преподава в Международната Академия по Класическа хомеопатия на остров Алонисос (Гърция) и е лектор на различни международни семинари. Той супервизира случаи с различни групи от начинащи и практикуващи хомеопати. Автор е на “Характеристики и особености. Пълна Материя медика – Ключови симптоми към РАДАР” и на два тома “Класическа хомеопатия – медицина, основана на факти”. От единадесет години съветва и асистира екипа, който разработва реперториум Synthesis. Той е асистент и на носителя на Алтернативна Нобелова награда професор Витулкас, с когото заедно са написали книгата Нивата на здраве”. Модератор е на E-learning програмата на Витулкас.

Неговата цел е да се популяризира хомеопатията с преподаване и писане, да се изследват възможностите на хомеопатията и да се направят публично достояние, да се доведе прилагането на хомеопатия до по-високо ниво и да се подобри хомеопатичната литература. За тази цел той основава и Архив за хомеопатия.

Отстъпки при заявка за участие до 30.09.2016 г.


За справки:
Хомеопатично общество, тел.: 02/8229246,
GSM: 0884871003; http://www.bghomeopathy.org/

Нагоре