« обратно към: Събитие

17 март 2021

Психологическо развитие на децата и хомеопатични лекарства за всеки етап

Related image

Институт по хомеопатия и интегрално развитие
и

Сдружение „Хомеопатично общество“

организират 2 онлайн семинара
на 17 април и 15 май 2021 г.
с

д-р Дидие Гранджордж

Педиатър и хомеопат, преподавател в Медицинския факултет в Университета в Марсилия

1. Психологическо развитие на децата и хомеопатични лекарства за всеки етап

В първия семинар ще се разгледа животът на детето от утробата на майката до зряла възраст, с анализ на всеки етап и представяне на хомеопатичните лекарства, които биха подпомогнали това развитие.

2. Духът на малки и големи хомеопатични лекарства

Във втория семинар д-р Гранджордж ще представи някои известни и не толкова известни хомеопатични лекарства, като всеки път ще разглежда духа на тези лекарства, т.е. какво се случва в ума на пациента, който се нуждае от конкретното лекарство.

За лектора: Д-р Дидие Гранджордж е един от най-известните и опитни хомеопати в света с повече от 40 г. клинична практика. Нещо повече, той е не само хомеопат, а педиатър и психотерапевт, докоснал се до дълбините на детската душа и излекувал хиляди деца. Специализирайки се в хомеопатията за деца той е в състояние да отсее есенцията на случая и да усети есенцията на лекарството. Неговите книги: „Хомеопатичен наръчник за деца“, „Духът на хомеопатичните лекарства“, „Хомеопатични лекарства за различните периоди от живота – от най-ранното детство през детството и след това“ са в библиотеката на всеки хомеопат. Д-р Дидие Гранджордж за първи път в нашето съвремие използва детоксикация за ваксините. Натрупва огромен опит със случаи на аутизъм. Той базира своите предписания върху дълбоко философски, психологични и символични проникновения, като е в състояние да обясни значението на симптомите в дълбочина и да приложи тези подходи както за остри, така и за хронични случаи. Неговите кратки и ясни случаи са наистина впечатляващи.

Роден е през 1950 г. в Лион, Франция. Завършва медицина, изучава хомеопатия в École Hahnemannienne Dauphine Savoie под ръководството на Dr. Bourgarit и Dr. Demangeat. Практикува от 1977 г., Преподавал е във Франция, Канада, Швейцария, Русия, Чехословакия, Италия, Испания, Румъния, Белгия, Холандия и др. Работата му и досега е свързана с École Hahnemannienne d'Homœopathie de Fréjus-St Raphaеl и Медицинския факултет в Марсилия.

Очакваме Ви!

Семинарът ще се проведе онлайн по Zoom: на 17 април (10-18 ч.) и 15 май (10-18 ч.)
За справки и записвания:
в офисa на Хомеопатично общество;

GSM: 0884871003, тел.: 02/8229246; Email: bg.homeopathy@abv.bg

Нагоре