« обратно към: Събитие

28 март 2022

Ключови симптоми на хомеопатичните лекарства в Материя медика

Институт по хомеопатия и интегрално развитие и Сдружение „Хомеопатично общество“

Ви канят на онлайн семинар с Ерик ван Вьонсел съавтор на проф. Г. Витулкас за “Нивата на здраве” на 16 април 2022 г.  от 9:30 ч.

Erik

 

на тема: Ключови симптоми на хомеопатичните лекарства в Материя медика

ЗА СЕМИНАРА: Събирането на симптомите на лекарствата в хомеопатичната Материя медика е започнало от самия Ханеман през 1805 г. Първоначално това е било просто съвкупност от симптоми без да се знае разликата в тяхната практическа стойност. Само чрез опита е станало ясно кои от тези симптоми са най-ценни в ежедневната практика по отношение на лечението на пациенти. Изучавайки оригиналните Материи медики с намерението да се опитаме да запомним симптомите на различни лекарства е просто невъзможно. Количеството информация е извън капацитета на човешкия ум. Следователно, за да разберем какво е ценното и важното във всяко лекарство, е необходимо да ограничим симптомите, които помним, до най-важните. Това са симптомите, проверени и доказали се в практиката, че са най-полезни, за да разпознаем лекарството. Те са наречени ключови симптоми на лекарството.

На семинара ще разгледаме различни лекарства и ще дискутираме техните най-важни симптоми. Тези, които са достатъчно ценни, за да се опитаме да ги запомним. Кратки случаи ще бъдат представени като примери за тези лекарства. Чрез излекувани случаи ние можем да разберем по-добре симптомите на лекарството и така по-лесно да запомняме Материя медика. Този семинар ще ви даде възможността да научите наизуст най-важните симптоми на представените лекарства, за да може да ви е лесно да ги използвате при остри и хронични болести в полза на страдащите хора.

За лектора: Ерик ван Вьонсел се занимава с хомеопатия от 1977 г. Практикува от 1982. От 1990 е преподавал в различни училища. Преподавал е в Международната Академия по Класическа хомеопатия на остров Алонисос (Гърция) и е лектор на различни международни семинари. Той супервизира случаи с различни групи от начинащи и практикуващи хомеопати. Автор е на “Характеристики и особености. Пълна Материя медика – Ключови симптоми към РАДАР” и на два тома “Класическа хомеопатия – медицина, основана на факти”. Съветва и асистира екипа, който разработва реперториум Synthesis. Като асистент на носителя на Алтернативна Нобелова награда професор Витулкас заедно написват книгата Нивата на здраве”. Неговата цел е да се популяризира хомеопатията с преподаване и писане, да се изследват възможностите на хомеопатията и да се направят публично достояние, да се доведе прилагането на хомеопатия до по-високо ниво и да се подобри хомеопатичната литература. За тази цел той основава и Архив за хомеопатия.

В България е изнасял ежегодно семинари и правил супервизии в периода 2012-2018 г., като се е доказал като един от най-ревностните изследователи на Материя медика и Реперториума и систематичен и задълбочен лектор и практик.

Очакваме ви онлайн по Zoom на 16 април от 9:30 до 18:00 ч.!

За справки и записвания: в офисa или на тел.: 0884871003; Email: ihir.bg@gmail.com

Нагоре