2021
10
ап

Световна седмица на хомеопатията 2021 г.

По време на Световната седмица на хомеопатията 2021, хомеопати по цял свят ще информират обществеността относно възможностите на хомеопатията като естественият път към здравето.

2020
19
май

Може ли хомеопатията, на практика мек терапевтичен подход, да оцелее и да се развива в свят на насилие и агресия?

Този кратък трактат е насочен към философския въпрос за мястото на хомеопатията в нашия съвременен свят. Въпросът, който се поставя, е дали терапевтична система, която е мирна, мека и ненасилствена като хомеопатията може да оцелее и да се развива в общество, което често проявява точно обратните характеристики. По-голямата част от нашето съвременно общество повече се интересува от бързи и впечатляващи излекувания, дори когато те могат също така да доведат до странични ефекти, докато хомеопатията може да предложи решения с персонален подход, които изискват много часове обследване на случая от хомеопат, за да се намери правилното индивидуално лекарство, чиято цел е да доведе до положителни резултати, такива каквито терапията може да осигури при тежки хронични случаи.

2019
13
ап

Хомеопатия при храносмилателни смущения - Световна седмица на хомеопатията 2019

По време на Световната седмица на хомеопатия 2019, хомеопати по цял свят ще информират обществеността относно възможностите на хомеопатията като ефективна, бърза и безопасна грижа за Вашето здраве.
За информация относно курсовете и провежданите мероприятия посетете страницата на:
Сдружение „Хомеопатично общество“ - www.bghomeopathy.org
Институт по хомеопатия и интегрално развитие - https://www.facebook.com/Институт-по-хомеопатия-и-интегрално-развитие-451967728267531/?ref=bookmarks
Самуел Ханеман – сайт за хомеопатия - http://www.samuelhahnemann.bg
World Homeopathy Awareness Week - www.worldhomeopathy.org

2018
10
ап

ХОМЕОПАТИЯ ЗА БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ (Светована седмица на хомеопатията, април 2018)

Безопасната и нежна хомеопатия е била изборът на бременните жени по света в продължение на повече от 200 години. Тя изключително ефек­тивно поддържа майките и тех­ните деца здрави, както и облекчава и премахва общи проблеми преди, по време и след раждането.

Хомеопатичните лекарства съдейст­ват на естествените процеси в тяло­то нежно и природосъобразно и вся­ко подобряване на здравето на май­ката преди и по време на бремен­ност­та е от полза за здравето на бебето! Хомеопатията може да по­мог­не при различни състояния по време на бре­­менността, по време на раждане­то и в началния период след него като отстранява непри­ят­ни или дори опасни симптоми. Ле­карствата могат да се използват както от майката, така и от бебето.

2015
21
ап

Презентация: Хомеопатия при инфекциозни болести

Според СЗО, инфекциозните заболявания се
причиняват от патогенни микроорганизми,
като бактерии, вируси, паразити и гъбички.
Болестите се разпространяват директно или
индиректно от един човек на друг.

19
ап

Световна седмица на хомеопатията (17-24 април 2015 г.) Хомеопатия при инфекциозни болести

Хомеопатията има забележителен успех при лечението на инфекциозни заболявания още от ранни времена. ...

2014
12
май

Защо процъфтява хомеопатията в Индия

Имайки рядката възможност да уча в Калкута и в течение на деветнадесет години да се срещам с множество различни лекари-хомеопати, бих искала да напиша как практикуват хомеопатия и защо я уважават, и избират като първа медицинска помощ в Индия, и конкретно в Калкута.

2013
23
юни

Да започнем отново живота си

Както повечето известни хомеопати и д-р Йоргос Тзантакис се е обърнал към хомеопатията след здравословен проб­лем. Бил е тийнеджър, на око­ло 16 години, със синузит. И бил излекуван. От 15 години практикува хомеопатия, има собствен кабинет в Атина...

09
ап

Реч на Джордж Витулкас пред шведския парламент на церемонията по връчването му на Алтернативна Нобелова Награда

Искам да благодаря на комитета за високата чест, с която ме удостои. Връчвайки ми тази награда, вие преди всичко награждавате самата класическа хомеопатия.

2012
11
дек

"Третият път" в помощ на Сизиф

На попрището на хомеопатията отдавна се разгаря крайно остра полемика между привърженниците на класическата хомеопатия