« обратно към: Философия

19 май 2012

Невъзможното излекуване

ЕЙМИ ЛАНСКИ

Преди 10г. никога не съм си представяла, че ще стоя в градината си, заобиколена от дървета и ще пиша предисловие към книга за хомеопатията. През ноември 1992г. аз работех задълбочено върху проект за НАСА и се опитвах да съм част от играта на академиците. Опитвайки се да съм навсякъде – и на работа и в семейството, бях заета и често под стрес. Както пише на един стикер за коли – „Животът се случва”, нещата се променят. Нищо не е по‐ променящо от проблем със собственото дете. Децата са винаги на пъвро място и ако нещо не е наред с тях, то всичко почва да буксува. Когато синът ми Макс, започна да показва симптоми на аутизъм, аз, както повечето родители в такава ситуация се оказах притисната между 2 чувства – че всико „е наред” и това ще отшуми, или че нещо ужасно много не е наред.

Интуицията ми подсказа, че е второто. Със съпруга ми се главоблъскахме как да му помогнем. Не само за негово добро, но и за наше. Търсех и бях отворена за всякакви решения. Четейки за хомеоптаията, някакси, това ме грабна. В онзи ден бог е бдял над мен, както и в следващите няколко години, защото извървяхме лъкатушещият път обратно към здравето. Не ми отне много да осъзная, че чудотворното изцеление от аутизъм е нещо по‐революционно от която и да е компютърна програма или джаджа. Точно както dot. com революцията връхлетя Силиконовата долина, мен ме връхлетя огромно разочарование от Силиконовата долина.

Работата ми в компютърните науки изведнъж започна да изглежда банална и тривиална, в сравнение с това което се случваше с Макс. Започнах да изучавам хомеопатията и останах очарована и омаяна. Не можех да повярвам че нещо толкова добро е така неизвестно. Осъзнах, че трябва да напиша книга, за да разкажа на всички. Исках да кажа и на други такива родители, че и за техните деца има надежда. Ако се помогне дори само на едно дете, така както се случи с Макс, то трудът ми си е струвал.

Днес, след много години проучване и писане, изучаване на хомеопатията, за да се подговя да отворя свой кабинет, навлизане в политиката, опитвайки се да направя хомеопатията официална и законна в моя щат Калифорния(успешно!), аз осъзнах, че ако искам да покажа какво съкровище е хомеопатията, трябва да разкажа личната си история, а не да убеждавам в теории. Драги читателю, хомеопатията те очаква. Можеш да навлезеш в нея, да пътуваш из нейните хълмове, върхове и поляни. Тази книга ще разкаже за красотата и потенциала и. От теб зависи дали ще се възползваш.

Д-р Ейми Лански, Калифорния, 2002г.

След излизането на книгата, много хора се свързаха с мен, за да разберат как е Макс днес. Щастлива съм да ви кажа, че той е един прекрасен младеж, който учи в един от най‐добрите Американски университети. Включен е в една от най‐добрите програми за изучаване на анимация. Макс не показва никакви признаци на аутизъм, не спазва диети. С радост и благодарност мога да кажа, че той намери истинската свобода в своето тяло, ум и дух,благодарение на хомеопатията.

д-р Ейми Лански, Калифорния, 2009г.

 

ГЛАВА 1

ИСТИНАТА ЗА ХОМЕОПАТИЯТА

AUDE SAPERE – БЪДИ СМЕЛ, ЗА ДА УЗНАЕШ – Д-р Самуел Ханеман

Може да не ви се вярва, но е истина – синът ми беше излекуван от нелечима болест, с вид лекарство в което според конвенционалната медицина няма почти нищо. Но както историята многократно е доказала, науката и медицината понякога грешат. Всичко започна през януари 1995г., когато аз работех като компютърен учен за изследователски проект на НАСА. Съпругът ми Стив, също работеше в компютърната индустрия – изследовател в Apple Computer. В края на 70 ‐ те и нач. на 80 ‐ те завърших докторантурата си в Университета в Станфорд и оттогава аз и Стив бяхме от най‐активните участници във водовъртежа на развиващите се технологии и иновации в Силиконовата Долина. Трудехме се в изолирани, отдалечени една от друга лаборатории. Бях голяма привърженичка на модерната медицина. Запалена „майка тип –лекар”, аз спях с медицинският наръчник на Мерк.

Прелиствах този том в малките часове на нощта, а Стив често ме питаше ‐ : „Ейми, защо просто не завършиш едно медицинско образование? ” По това време синовете ни – Айзък и Макс бяха на 6 и 3г. Отнасяхме се много сериозно към тяхното здраве. Водихме ги на лекар при най‐малкият проблем и следвахме предписанията без да задаваме въпроси. За съжаление сме били в наша голяма здравна криза – по‐малкият Макс, необяснимо потъна в аутизма. Тази трагична и предполагаемо нелечима болест ограничава възможностите за комуникация на детето. Поради необясними причини случаите се увеличават с всяка година. Разбирайки за ограничените опции за повлияване, се опитвахме да се справяме по възможно на ‐ добрият начин. След 4г., януари 1999, всичко се беше променило. Сега аз бях майка на 2 ‐ ма сина, които напредват в училище.

Макс вече не беше аутист – стана весел, разговорлив и социален. Аутизмът му беше излекуван с противоречивото лекарство от миналото – хомеопатията. Случиха се и други промени. След 2 десетилетия компютърна работа, аз оставих това настрана. Станах ученик, редактор, писател, и разпрострабяващ хомеопатичната медицина. Членовете на моето семейство бяха по‐здрави от всякога. За първо лечение винаги използвахме хомеопатията, а конвенционалната медицина използвахме само ако има животозастрашаваща ситуация. Вече не правех нещата рутинно – температурата да се подтиска с аспирин или ацетаминофен, кашлицата да се подтиска с противокашлечни препарати, кожни проблеми – с кортизон или ушни инфекции – с антибиотик.

Какво се случи ли?

Тази книга ще ви разкрие моето лично пътешествие, това на моето семейство и много приятелипо пътя към здравето. Моята цел е да споделя с вас изненадваща и наистина революционна информация. Открих, че повечето американци не знаят почти нищо за тази алтернативна форма на медицината. Повечето са чували термина хомеопатия, но го бъркат с използването на билки или го мислят за универсален термин за натурална /холистична медицина. Разбира се хомеопатията е и холистична – за да се разбере болестта, трябва да се гледа на тялото като единно цяло, а и средствата за лечение се извличат от природата. Но не е само това.

Това е отделна, единна медицинска система, която се основава на ЗАКОНА ЗА ПОДОБИЕТО. Този закон гласи : болест може да бъде излекувана от дадена субстанция, ако в здрав човек, тази субстанция може да предизвика симптоми, същите като на болестта. Всъщност това е и знчението на думата хомеопатия – хомео – подобно, патия – страдание. Холистичната система се основава на други принципи. Хомеопатията – на този основен. Като медицинска наука хомеопатията е по‐позната и призната в други страни, отколкото в Америка. Широко се практикува в Европа, Индия, Пакистан, Латинска Америка. Изчислено е, че 32 % от семейните лекари във Франция използват и хомеопатия. В Англия – 42%.

Хомеопатията е интегрирана в държавното здравеопазване на много страни – Германия, Индия, Бразилия, Мексико, Пакистан, Шри Ланка, Англия. Заедно с конвенционалната медицина, традиционната китайска медицина и билкарството, хомеопатията е един от най‐широко използвани методи за лечение в света. Хомепатията е доказала себе си медицинска система. В Европа и Индия са проведени стотици опити с плацебо и хомеопатия. Те доказват, че тази наука действително помага.

Др. Уейн Джонас, бивш директор на кабинета по Алтерантивна Медицина в Национален Здравен Институт е един от медицинските изследователи, активно изучаващи хомеопатията. Той е съавтор на книга на тази тема(Jonas & Jacobs). Член е на екип, провел 89 опита с хомеопатично лечение и плацебо. Извода им е че хомеопатията е дори 2 пъти по –ефективна от плацебото.

източник :  http://download.vaksinite.info/ImpossibleCure.pdf

Нагоре