2016
12
юли

Философски принципи на хомеопатията

В настоящия текст ще разгледам как философията се оказва изключително важна част от разбирането, практикуването и развитието на хомеопатията, и как нейните философски принципи влияят върху лечението на човека. Познаването в дълбочина на тези принципи и тяхното осмисляне спомага за по-правилните действия на хомеопата и го упътва за причините и следствията на разболяването. Тези идеи намираме още при основателя на хомеопатията Самуел Ханеман (1755–1843), както и в съчиненията на неговите последователи.

2012
19
май

Невъзможното излекуване

Преди 10г. никога не съм си представяла, че ще стоя в градината си, заобиколена от дървета и ще пиша предисловие към книга за хомеопатията.

01
ап

Здравето е свобода - от болка от страсти, от егоизъм

Живее на остов Алонисос в Егейско море. На 16 години едва не останал инвалид, поради много сериозни проблеми с гръбначния стълб, от които успял да се избави самостоятелно.

05
март

Добрия стар Хамлет

Запитвали ли сте се защо дори в преситеното ни с екранни преживявания ежедневие пиесата на великия Шекспир продължава победоносно да шества по световните сцени?

20
фев

Единственото лекарство - въпрос на морал

Зная, че много хора вече ме свързват с ветеринарната хомеопа­тия, затова ще се опитам да не ги разочаровам и сега да бъда много кратка, като главния акцент поставям в следващия доклад, засягащ ветеринарната тематика.

19
фев

Един квант енергия

Хомеопатичните лекарства са силно разредени субстанции. Те носят информационна енергия, характерна за веществото, от което са изготвени.

02
фев

Лекарство, адекватно на нивото на съзнание

Темата за съзнанието и ролята му в лечебния процес отдавна ме вълнува. Затова си позволявам да споделя с вас някои размисли по този въпрос.

31
ян

Как работи жизнената сила?

Д-р Самуел Ханеман е имал трудности в разбирането на това как работят хомеопатичните лекарствата.

18
ян

Единственото лекарство в светлината на новите научни изследвания

Всеки, който се е задълбочил в изучаваното и практикуването на хомеопатията, се е убедил, че спазването на принципа за единствено­то лекарство е най-добрият начин на практикуване на хомеопатия.

03
ян

Класическата хомеопатия - наука и изкуство

Нашата конференция е под наслов „Хомеопатията - наука и изкуство". Ще се спра накратко върху съдържанието на този израз.