2020
08
ап

Симптоми от доказване на хомеопатичен препарат от Camphora

ММ на АЛЕН резултатите от изпитвания на Camphora:

2016
11
ап

Хомеопатията като профилактика за балансиран начин на живот

Най-значителният принос на хомеопатията като холистична наука за човека не е само безвредното и ефикасно лечение, а откриването на хомеопатичните конституционални типове.

04
март

Хомеопатичен тип “ПУЛСАТИЛА”

Женският месец март е в самото начало и ние искаме да ви запознаем с едно от най-женските лекарства в хомеопатията – PULSATILLA(съсънка, котенце). Многократно сме споменавали това лекарство във връзка с лечение на някои остри състояния, но то ще подейства за цялостно възстановяване на здравето при хора, които отговарят на общата му характеристика. Хомеопатичното лечение се основава на принципа на подобието – “Подобното лекува подобно” и затова ние търсим т. н. “конституционален тип” на човека, за да определим кое от хомеопатичните лекарства ще му помогне. От самото си раждане всеки от нас притежава такъв тип и той се проявява както на психическо, така и на физическо ниво.

24
ян

Хомеопатично лечение при висока температура

Зимният сезон крие много рискове за простудни и вирусни заболявания. Един от най-тревожните симптоми при тях е повишената телесна температура. Обикновено веднага се дават лекарства за сваляне на температурата, без да си даваме сметка, че нейното потискане ще продължи заболяването. Повишаването на температурата е защитна реакция на нашия организъм. Силната имунна система реагира на простудното или вирусно заболяване с висока температура. Именно затова децата вдигат по-висока температура от възрастните хора. Естествено е че много високата температура крие опасности, но до 39 градуса тя е полезна.

2015
07
ап

Хомеопатична помощ при вредни облъчвания

Ние живеем в една нестабилна радиационна обстановка. Подложени сме на много вредни фактори. Непрекъснато сме атакувани от различни лъчеви полета – от намиращият се във всеки дом телевизор до микровълновата печка и мобилния телефон. Освен лъченията от битов характер върху нас действат и явления от световен мащаб като аварии в атомни централи, ядрени опити, войни и др. Съвременната медицина също си служи с апарати и методи при които пациентите се подлагат на облъчване – ренген, скенер, ядрено-магнитен резонанс и т.н. Като масово наблюдавани са редица оплаквания – болки в ставите, косопад и др. Как хомеопатията може да помогне за неутрализиране на вредните въздействия от излъчванията? Тя има много шансове, защото от всичко може да се направи хомеопатично лекарство. Необходимо е само да се намери материалния носител на съответната субстанция. Така хомеопатични лекарства направени от отрови действат като противоотрова, от болести – за излекуване на същите болести.

23
ян

Хомеопатично лечение на зимни травми

През зимните месеци опасността от травми многократно се повишава. Обикновено обилните снеговалежи крият много рискове, но и при суха зима са налице поледици, които могат да ни изненадат и да паднем дори на равно място. Освен това любителите на зимните спортове сами търсят среща с риска по високите планински писти. Включването в хомеопатичната ви аптека на необходимите лекарства ще ви дадат възможност да си окажете незабавна и ефективна първа помощ.

2014
14
дек

Хомеопатична помощ при алкохолизъм

Наближават големите коледни и новогодишни празници. През почивните дни всички ще се отпуснат и ще си позволят повече удоволствия. Много често празнуването се свързва с по-честа употреба на алкохол. Това е в реда на нещата, ако не се прекали. Особено трябва да внимават тези, които са толерантни към алкохола и често сами си търсят поводи да се почерпят. При някои това е свързано с пристрастяване, с което се борят, но им е трудно да го преодолеят. Как може да помогне хомеопатията ?

22
ноем

Хомеопатични лекарства от млека

Автор: Доц.д-р Станка Михалкова
Хомеопатичните лекарства могат да бъдат направени от различни вещества. Всяко ново лекарство преминава през дълъг период на изпитание преди да бъде публикувано за широко приложение в хомеопатичната практика. За да се установи действието на лекарството се ползват данни на първо място за свойствата на продукта, от който е направено, от изпитанията върху здрави хора – доброволци, които продължително време са приемали лекарството и са регистрирали своите усещания и от лечебните резултати при болни хора, които са имали оплаквания, подобни на свойствата на това вещество. Изследователите са проучили действието на лекарства от подобни субстанции и са установили както общи качества така и особености, свързани със специфичните свойства на отделните разновидности. Една от интересните групи в хомеопатията е групата на лекарства, приготвени от млека. Ще ви запозная с най-проучените от тях.

05
юни

Хомеопатичен тип "Калкареа"

Хомеопатичното лекарство CALCAREA CARBONICA има много широко приложение. То действа при нарушения в калциевия метаболизъм и е подходящо за всеки човек.

05
май

Хомеопатичен тип "Натриум Мур"

Голямото хомеопатично лекарство Natrium muriaticum (натриев хлорид) е приготвено от обикновена готварска сол.