2020
06
ап

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ХОМЕОПАТИЯТА ПРИ ПАНДЕМИЯТА С КОРОНА ВИРУС

Хомеопатията е мощен метод за лечение, доказал своята ефективност повече от 200 години. Именно затова много хора ни поставят въпроса защо хомеопатите не предлагат лекарство срещу корона вируса – за лечение и за профилактика. Искаме да изясним този въпрос.

Всеки метод за да бъде приложен успешно трябва да се спазват неговите основни принципи. Какви са принципите на класическата хомеопатия?

„Хомео“ означава „подобен“. Хомеопатия значи „Подобното се лекува с подобно“. Хомеопатичните лекарства са силно разредени субстанции, в тях няма материално вещество, а само информация за първоначалния източник. Те ще подействат само, ако влязат в отношение на подобие със симптомите на болния и само върху тези симптоми с които са влезли в отношение на подобие. Поради тази причина при една и съща епидемия различните хора имат нужда от различно хомеопатично лекарство.

02
ап

Обръщение към хората, които се интересуват от хомеопатия

През изминалите дни в интернет пространството се появиха доста съвети за профилактика с хомеопатични лекарства предложени от водещи световни хомеопати. Това е и повода, който ме накара да напиша днешното си обръщение към всички вас и да се опитам да внеса малко повече яснота по темата.

2013
02
ян

Рисунките на децата са огледало на проблемите им

Индийският хомеопат проф. д-р Фарок Мастер изнесе тридневен семинар в края на м. март 2000 год. в София.

2012
17
дек

Хомеопат

Хомеопатията е холистична медицина, няма друга наука, която се занимава с човека по такъв цялостен и всеобхватен начин.

11
дек

Липсата на свобода прави етикетите

Наистина, както твърди колегата хомеопат д-р Атанас Гълъбов, етикетът е нещо опасно за начинаещия хомеопат.

03
дек

Няма по-красив метод от хомеопатията

Д-р Валтер Глюк : "Няма по-красив метод от хомеопатията" .Но преди да го разбере, д-р Валтер Глюк е бил скептик, като повечето лекари.

05
ок

"Превод от" не-човешкия език на болката

Ако сте в задънена улица, опитайте със свободните асоциации. Имах такъв случай през 1998. Много тежък случай – питах, питах, питах, а тя не казваше нищо.

15
май

Болестта е усилието на тялото да се лекува

Джон Морган е основател и собственик на "Хелиос" - една от най-престижните английски фармацевтични фирми за про­изводство на хомеопатични лекарства.

07
март

Децата ми идват за да ги прегърна а не за да им дам хапче

Тереза Паркингтон е лектор в Лондон­ския колеж по класическа хомеопатия

17
фев

Възстановяване на здравето,а не премахване на болестта

Свикнали сме да наричаме алопатичната медицина "официал­на.